Home Informatie over reisverzekeringen

Informatie over reisverzekeringen

Daar sta je dan, halverwege je reis naar het prachtige Italië, met pech langs de kant. Je motor kon het bergop toch net niet meer aan of er kwam een andere mankement toch net de kop op steken. Of misschien is er wel ingebroken in je caravan. Op vakantie kunnen er vervelende dingen gebeuren, die je ‘gewone’ Nederlandse verzekeringen niet meteen dekken, daarom is reisverzekering altijd belangrijk als u op reis gaat. Gaat u vaak op reis of vakantie naar het buitenland? Dan is een doorlopende reisverzekering zeker een goede keuze.

Wat valt er onder een doorlopende reisverzekering?

Met een doorlopende reisverzekering bent u het hele jaar door verzekerd op reis. Onafhankelijk van hoe vaak u op reis gaat. De volgende kosten worden standaard door u doorlopende reisverzekering gedekt:

  • Verzekering voor bagage: Dit is vaak tot een vooraf door de verzekeraar bepaald bedrag.
  • Telefoonkosten: Ook hier tot een vooraf bepaald bedrag.
  • Jonge kinderen (tot 5 jaar) zijn vaak gratis meeverzekerd.

Vele andere voorwaarden zijn erg afhankelijk per verzekering. Zo dekt de ene reisverzekeraar onderwater- en wintersportvakantie wel en de andere niet. Zoek van te voren goed uit aan welke instantie zij verbonden zijn, zo weet u goed waar u naartoe moet gaan voor hulp als u in het buitenland bent. Het grote voordeel van een doorlopende reisverzekering ten opzichte van de kortlopende variant is dat deze goedkoper is. Zeker een groot voordeel als u vaker op reis gaat.

Wereldwijd?

Als u naar Italië vertrekt, komt u dit probleem niet vaak tegen. Waarschijnlijk dekt uw reisverzekering automatisch alle EU-landen. Om hier zeker van te zijn is het goed dit altijd eventjes bij uw reisverzekeraar te checken. Gaat u verder dan de EU en landen als Turkije en Marokko nadat u op reis bent geweest in Italië? Dan is het goed om ook een werelddekking af te sluiten. Dit kan vaak ook voor slechts een korte periode gedaan worden. Zo blijft u standaard doorlopende reisverzekering gewoon goed lopen en heeft u slechts tijdelijk de extra kosten.

Voor de zekerheid kunt u het beste altijd een reisverzekering afsluiten. Als u met de auto naar Italië gaat kan het zijn dat je reisverzekering niet alles dekt. Waardoor ook daarvoor een reisverzekering geen overbodige luxe is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *