Rome

Vele wegen leiden naar Rome

Wie kent het spreekwoord niet? Naast het feit dat doelen via vele omwegen en tochten bereikt kunnen worden, geldt het spreekwoord ook nog steeds voor de hoofdstad van Italië. De stad Rome ligt in de regio Lazio en kan bereikt worden met het vliegtuig, de trein of de auto. Met zo’n 2.7 miljoen inwoners is Rome de grootste stad van Italië. Door de stad stromen twee rivieren, namelijk de alom bekende Tiber en de wat minder bekende Aniene. De geschiedenis van de stad gaat maar liefst 2500 jaar terug. Naast het feit dat Rome de hoofdstad van het huidige Italië is, was het ook vroeger al een hoofdstad, en wel van het Romeinse Koninkrijk, de Romeinse Republiek en het Romeinse Keizerrijk. Sinds 1871 is Rome ook de hoofdstad van Italië. Daarnaast zetelt ook de paus in Rome. De stad is van vroeger uit gebouwd op zeven heuvels, maar strekt zich inmiddels helemaal uit tot aan de Tyrreense Zee. Het historische stadscentrum van Rome staat vanwege de vele oude bezienswaardigheden op de werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Must see’s in Rome

Bekende bezienswaardigheden zijn er in Rome genoeg. Dingen die u echt moet zien wanneer u in de hoofdstad van Italië bent, zijn onder andere:

  • Het Colosseum
  • Het Forum Romanum
  • Het Pantheon
  • De Sint-Pietersbasiliek
  • De Trevi fontein
  • Monument van Victor Emanuel II

Ook wanneer u niet zo van het cultuur snuiven bent, kunt u in Rome genoeg andere dingen gaan bekijken die de moeite waard zijn. Wanneer u bijvoorbeeld wel van kunst houdt, kunt u uw hart ophalen in de vele musea die Rome rijk is. Wat dacht u bijvoorbeeld van het Centrale Montemartini, Galleria nazionale d’arte moderna e contemporanea, Mercati di Traiano-Museo dei Fori Imperiali, Museo Napoleonico of het Museo di Roma? Meer geïnteresseerd in muziek of film? Ook dan is er in Rome genoeg te beleven! De stad kent diverse festivals voor muziek- en filmliefhebbers.

Vakantie in Rome

Wanneer u besluit om op vakantie te gaan naar Rome, dan is een goede voorbereiding erg handig. Aangezien Rome een wereldstad is, is het namelijk lastig zoeken als u niet weet waar u moet zijn. En als u eenmaal in de hoofdstad van Italië bent, dan wilt u natuurlijk niks missen van deze prachtige stad! Zorg dus dat u van tevoren precies weet welke dingen u allemaal wilt gaan bekijken en wat dus een handige planning is om aan te houden.

Comments are closed.