Home Bezienswaardigheden Het binnenland van Italië

Het binnenland van Italië

Italiaanse steden

Italië is nog altijd een van de meest populaire vakantiebestemmingen onder Nederlanders. En wie wil er nu niet naar bella Italia om daar heerlijk vakantie te vieren onder de mediterrane zon? Het weer, de pasta, het ijs en mooie steden is wat veel vakantiegangers naar Italië trekt. Plaatsen als Rome, Verona, Venetië en Milaan zijn erg in trek vanwege de mooie architectuur, oude gebouwen en leuke winkels. Hoewel de Italiaanse steden erg mooi zijn, kleven er ook de nodige nadelen aan het bezoeken van dergelijke steden. Niet iedereen houdt namelijk van de drukte die de steden met zich meebrengen. En wat dacht u van de overkill aan winkels en andere toeristen? Wanneer u niet zo van de drukte houdt en liever naar een rustigere plek in Italië op vakantie gaat, raden we u dan ook aan om naar het binnenland van Italië te gaan.

Het mooie binnenland

Wanneer u in het binnenland van Italië op vakantie gaat, zult u meteen een groot verschil ervaren met de grotere Italiaanse steden. Het binnenland van Italië is namelijk heerlijk rustig en ideaal voor een ontspannende vakantie. Het landschap bestaat uit glooiende heuvels en bergen met prachtige groene cipressen en andere planten, afgewisseld door mooie wijngaarden en goudgele akkers. Wat u ook veel zult tegenkomen in het binnenland van Italië zijn kastelen. Toscane staat bekend om zijn vele mooie en oude kasteeltjes en landhuizen. Niet alleen mooi voor op de foto’s in het fotoboek, maar zeker ook erg mooi om te verblijven tijdens een vakantie.

Vakantie in Toscane

Toscane is bij uitstek geschikt voor een ontspannen en zonzekere vakantie. Wanneer u in de zomermaanden naar Toscane gaat, is de kans op heerlijk zonnig weer namelijk erg groot. Gemiddeld telt een zomerse dag in juli in het Toscaanse land namelijk zo’n 10 zonuren. Daarnaast bedraagt de gemiddelde maximumtemperatuur een graad of 25 Celsius en is de kans op zeer warm, zonzeker weer erg groot. Wanneer u van lekker weer, mooie natuur en een rustige omgeving houdt, kunt u in Toscane dus uw hart ophalen. Of u nu gaat kamperen, in een hotelletje verblijft of misschien wel een landhuis of kasteeltje huurt: als u eenmaal in het binnenland van Italië bent gearriveerd, kan de vakantie beginnen en zult u er waarschijnlijk niet meer weg willen! Ga dus voor la dolce vita en waan uzelf een echte Italiaanse macho of mama onder de Italiaanse zon deze zomer.

Comments are closed.