Gardameer

Lago di Garda

Misschien zegt de term Lago di Garda u niks, maar als we verklappen dat het de Italiaanse naam voor het grootste meer in Italië is, dan weet u wellicht al waar we het over hebben. Heeft u geen idee? Dan zullen we het u verklappen; het gaat natuurlijk over het Gardameer!
Het Gardameer heeft een oppervlakte van maarliefst 369,98 km² en loopt van Riva del Garda in het noordelijkste puntje tot Peschiera del Garda helemaal in het zuiden van Italië. Het meer ligt in de regio’s Lombardije, Trentino-Alto Adige en Veneto en wordt ook wel Benaco genoemd. Het landschap rondom het Gardameer is prachtig met zijn kleurige oleanders, geurige citroenbomen en donkergroene cipressen. Het meer zelf met het diepblauwe water maakt het plaatje compleet. Wanneer u dus van natuurschoon houdt, moet u het Gardameer zeker eens bezoeken.

Vakantie aan het Gardameer

Een vakantie aan het Gardameer bevat alles dat een vakantie in bella Italia nodig heeft. Zo is het er bijvoorbeeld, zeker in de zomer, haast altijd heerlijk weer. Daarnaast bieden de vele plaatsen aan het meer de mogelijkheid om in alle rust te genieten van het heerlijke Italiaanse leven. Wat dacht u van uitgebreid lunchen met authentiek brood, versgemaakte pasta en lokale wijn? Of wanneer u al gegeten en gedronken heeft maar nog wel plaats heeft voor een kleine versnapering; overheerlijk Italiaans schepijs!

Hotel, pension, bed and breakfast of camping?

Dit alles kan binnen handbereik zijn waneer u bijvoorbeeld in een hotelletje, pension of bed and breakfast aan het Gardameer verblijft. Maar ook als u niet van heel veel luxe houdt en u meer op uw gemak voelt op een camping, dan kunt u aan het Gardameer terecht. Het meer is namelijk ook een populaire plaats voor campings. Het betreft dan vaak wel de grotere en uitgebreide campings die van alle gemakken voorzien zijn. Zo hoeft u dus ook op de camping niks tekort te komen.

Boeken

Wanneer u verzekerd wilt zijn van een mooi plaatsje op een camping aan de rand van het Gardameer, is het wijselijk om op tijd te boeken. U wilt natuurlijk niet achter het net vissen en uw vakantie op een of andere slechte camping doorbrengen. Ook wat betreft de hotels en andere accommodaties raden wij aan om op tijd te boeken. Het alom bekende spreekwoord ‘wie het eerst komt, die het eerst maalt’ geldt immers ook vandaag de dag nog steeds.

Comments are closed.