Home Bezienswaardigheden Campings in Italiƫ

Campings in Italiƫ

La dolce vita op de camping

Zwemmen, stadjes bekijken, markten afstruinen en heerlijk ontspannen in de zon. Voor vele Nederlanders is dit de ideale vakantie. Lekker met het gezin of met zijn tweetjes op de camping in ItaliĆ« staan. Genieten van al het moois dat bella Italia te bieden heeft. Prachtige natuur, mooie steden en heerlijk eten; alleen een echte stoĆÆcijn zal de overheerlijke pastaā€™s en ijsjes die ItaliĆ« te bieden heeft, kunnen weerstaan. Maar hoe zit het eigenlijk met de campings in ItaliĆ«? Zijn er veel campings in het land, wat voor soort campings zijn het, waar vindt u campings in ItaliĆ« en hoe reserveert u bij campings in ItaliĆ«? In dit artikel leest u de antwoorden op deze veelgestelde vragen.

Aantal campings

Het precieze aantal campings in Italiƫ is niet bekend, maar de meest populaire en relevante websites zijn het er over eens dat het totaal aantal (geregistreerde) campings in Italiƫ zo rond de 2200 ligt. Genoeg keuze dus! Of u nu houdt van een rustige familiecamping of meer voorzieningen op de camping wilt, er is voor ieder wat wils.

Soort campings

Over het algemeen is het zo dat campings in Italiƫ vaak wat luxer zijn dan campings in andere landen. Ook voor het zogenaamde glamping kunt u in Italiƫ dus terecht. Vooral aan de grotere meren als het Gardameer en het Comomeer zult u genoeg luxe campings kunnen vinden. Dit zijn veelal ook grote campings. Hierbij moet u dan denken aan campings van bijvoorbeeld ruim 30 hectare met 400 toerplaatsen en 600 overige huuraccommodaties.

Waar vindt u campings in Italiƫ

De meeste campings liggen in de populaire gedeeltes van Italiƫ in het midden en noorden van het land. Onder deze gebieden vallen onder andere het Gardameer, het Comomeer, het Idromeer, Viareggio en Rimini. Ook in het zuiden van het land kunt u echter genoeg campings vinden waar u van een heerlijke Italiaanse vakantie kunt genieten.

Hoe reserveert u bij een camping in Italiƫ?

Als u op vakantie wilt gaan naar Italiƫ en uw ideale camping in Italiƫ gevonden heeft, is het van belang dat u niet te lang wacht met reserveren. Vooral de grotere campings aan de populaire meren zijn namelijk zeer in trek bij toeristen en zitten over het algemeen snel vol. Het is vaak zelfs zo dat campinggasten bij vertrek alvast reserveren voor het volgende jaar. Wilt u dus verzekerd zijn van een mooi plekje aan het Gardameer of Comomeer, rijd dan zeker niet op de bonnefooi naar Italiƫ!

Comments are closed.